top of page

Nieuwbouwwoning inrichten?
Ontdek ons
 Nieuwbouw Advies Traject 

Nieuwbouwwoning inrichten
Nieuwbouwwoning inrichten - een voorbeeld van een indeling

Je bent eigenaar van een gloednieuwe woning! Gefeliciteerd! Een ontzettend gave uitdaging, waarbij je jouw huis volledig naar eigen wensen en smaak kan inrichten. Een droom die uitkomt.. Totdat je de hoeveelheid keuzes ziet die jij moet maken en dat allemaal nog voordat je ooit één stap in de woning hebt gezet. 

Inmiddels heb ik meer dan 100 klanten geholpen met het inrichten van hun nieuwbouwwoning.

Zij komen vaak lichtelijk in paniek binnen want: de verlichtingspunten moeten volgende week bepaald zijn. 

Maar hoe kies je hier de juiste plek voor als je de indeling nog niet weet? Wat mij opviel was dat iedereen in deze situatie veelal dezelfde vragen en twijfels delen binnen eenzelfde tijdspad. Speciaal hiervoor heb ik het 'nieuwbouw-traject' ontworpen. Een adviespakket speciaal ontwikkeld voor jou als eigenaar van een nieuwbouwwoning. Waarin ik jou stap voor stap help bij het maken van alle keuzes voor jouw nieuwe interieur. Van de indeling, het verlichtings & elektraplan, de wanden, vloeren en grote meubels tot de afstyling. Het resultaat: een compleet ingerichte sfeervolle ruimte die jouw leefstijl ondersteunt. Geen 13-in-een-dozijn interieur; maar een uniek huis wat bij jou past. 

Met een doordacht interieurplan voorkom je keuzestress,

doelloze middagen op de woonboulevard & miskopen. 

Maaike heeft ons geholpen met de indeling van onze nieuwbouwwoning, kleurstelling, meubels en lichtplan. In een paar uur hebben we veel inzichten gekregen. Er wordt goed meegedacht en geen vraag is te veel. We raden de interieurbar dan ook ten zeerste aan.

Job - Nieuwbouwwoning Teteringen

Hoe werkt het?

Het resultaat

De kosten 

Voorkom deze fouten:

Het nieuwbouw-traject bestaat uit 3 afspraken die elk 2 uur duren. Elke afspraak heeft een doel die aansluit op de keuzes die je op dat moment moet maken. Je houd je dus enkel bezig met de vragen die op dat moment spelen;
dat geeft overzicht & rust.

Hieronder leg ik de inhoud van de drie afspraken aan je uit.

01. Indeling & verlichtings/elektrapunten 

De eerste afspraak vindt plaats voordat je jouw verlichtings & -elektrapunten moet aangeven bij de projectontwikkelaar. 

Om deze punten te kunnen bepalen hebben we eerst de perfecte indeling nodig. Tijdens de eerste afspraak bekijken we de verschillende mogelijkheden om jouw woning in te delen. Hierin spelen persoonlijke voorkeuren een grote rol:

- Krijgt de woonkamer de meeste ruimte of juist de keuken?
- Hoeveel stoelen wil je aan jouw eettafel
- Heb je liever een grote leefkeuken of wil je deze liever apart?
​- Ontvang jij je visite op de bank of aan de eettafel?

Tijdens deze afspraak teken ik verschillende indelingsopties voor je uit, waarna jij beslist welke het beste bij je past. Als we de perfecte indeling hebben gevonden bepalen we de verlichtings & -elektrapunten die kloppend zijn binnen deze indeling. In een verlichtingsplan is het belangrijk met verschillende soorten verlichting te werken; praktische & sfeerverlichting. Ook kiezen we verschillende soorten verlichtingsaansluitingen; plafondlampen, wandlampen, vloer & -of tafellampen om de ruimte zo prettig mogelijk te verlichten voor elk moment van de dag.

Na de afspraak werk ik de indeling met de verlichtingspunten uit in de vorm van een plattegrond in een digitale samenvatting.

02. Wanden, vloeren & grote meubels

De tweede afspraak vindt idealiter plaats zo'n 5-6
maanden voor de oplevering van jouw nieuwe woning. 

Tijdens deze afspraak maken we op basis van de indeling uit de eerste afspraak een interieurplan.
We maken hierbij keuzes voor de volgende onderdelen:
- Vloer
- Wanden; zoals verfkleuren, behang en wandpanelen
- Grote meubels; zoals je bank, kasten, eettafel, stoelen etc.

Aan de hand van jouw moodboard & stijl kiezen we bovenstaande items uit. Daarbij houden we ook rekening met jouw praktische wensen; past een loungebank beter bij jou of houd je van een actieve zit? Kies je voor natuurlijke materialen of wil je liever onderhoudsvrije producten? 

Alle keuzes die we tijdens deze afspraak maken werk ik voor je uit in een digitale samenvatting. Hierin vind je linkjes naar de betreffende producten of diensten. Zo kan jij alle producten in het echt gaan bekijken en bestellen. 

03. Afstyling 

De derde en laatste afspraak kan je naar wens inplannen vlak voor of na de sleuteloverdracht. 

Tijdens deze afspraak zetten we de puntjes op de i en beantwoord ik al jouw resterende vragen. Ook kijken we afhankelijk van jouw wensen naar de volgende onderdelen:
- Kleine meubels; zoals bijzettafels, wandplanken etc. ​
- Een vloerkleed
- De juiste raambekleding 
- Lampen 
- Accessoires 

Indien we alle vragen voor jouw woonkamer al hebben beantwoord, denk ik ook graag met je mee over de overige ruimtes; zoals het betrekken van de hal, het sfeervol inrichten van je slaapkamer of het vormgeven van een inspirerende werkruimte. 

Alle keuzes die we tijdens deze afspraak maken werk ik voor je uit in een digitale samenvatting. Hierin vind je linkjes naar de betreffende producten of diensten. Zo kan jij alle producten in het echt gaan bekijken en bestellen. 

 

Het resultaat is een uitgewerkt interieurplan waarin we een keuze hebben gemaakt voor alle onderdelen van jouw interieur. 

Na elke afspraak ontvang je binnen 24 uur de digitale samenvatting in jouw mailbox. Deze bevat de antwoorden op alle vragen die we hebben behandeld. 

Door het traject in 3 momenten op te knippen houd je je enkel bezig met de vragen die relevant zijn voor het moment. Hierdoor heb je meer overzicht en kan je beter keuzes maken, wat enorm veel rust geeft. 


*Bovenstaande onderdelen geven een voorbeeld van de onderwerpen die we bespreken. Uiteraard ben je vrij om aanvullende vragen te stellen en beantwoord ik graag de interieurvragen die bij jou spelen.
** Bij het maken van de eerste afspraak voldoe je de betaling van het complete pakket. De tweede en derde afspraak dienen te worden ingepland binnen één jaar na de eerste afspraak. 

Het nieuwbouwtraject bestaat uit 3 afspraken:
1. De indeling & het verlichtings & -elektraplan
    Duur: 2 uur 
2. Wanden, vloeren & grote meubels
   Duur: 2 uur 
3. Afstyling 
   Duur: 2 uur 

Na elke afspraak ontvang je een digitale samenvatting met bijbehorende shoppinglinks. 

Kosten: €1100,- 

Uiteraard heb ik aan de hand van verschillende voorbeelden uit de praktijk al enkele tips voor je verzameld:

​'Het duizelde Jan & Ellen van alle verschillende keuzes de de aankoop van hun nieuwbouwwoning, ze besloten voor nu voor veilig wit te kiezen en lieten de gehele woning verven met RAL9016. Na de oplevering bleek hun huis steriel en kil en ontbrak het aan sfeer.' 
Voorkom dat je je keuzes uitstelt en voor 'veilig' en 'wit' kiest. Het is enorm zonde om hiervoor te kiezen en te betalen en dit later te wijzigen. Vaak blijkt dat je dit op een later moment niet meer doet of er dubbele kosten aan overhoudt. 

'Melissa & Robin bereiden zich niet voor op de keuzemomenten na de aankoop van hun nieuwbouwwoning. Ze willen beslissen in het moment en zijn van mening dat ze goed weten wat ze in hun nieuwe woning willen. De dag voordat ze hun definitieve keuze voor de keuken moeten indienen blijken ze het echter niet met elkaar eens te zijn. Er ontstaat een discussie en dat terwijl ze morgen al een keuze moeten maken.'
Stel je keuzes niet uit, ook al lijkt het nog zo ver weg. Laat een professional aan het begin verschillende mogelijkheden voor je uittekenen. En overleg tijdig samen over de voor & nadelen van de opties. Zo houd je tijd over om na te kunnen denken en voorkom je halsoverkop te moeten beslissen. 

'Noa koopt als eerste huis een nieuwbouwwoning. Hij heeft nooit eerder nagedacht over wat er allemaal bij komt kijken en heeft nog geen ervaring met het inrichten van een huis. Bij het bepalen van de plek van verlichtingspunten gaat hij ervan uit dat de 'standaard' optie uit het nieuwbouwtraject wel goed zal zijn. Hier heeft immers al iemand over nagedacht. Achteraf blijkt hierdoor dat de lamp van de eettafel 2 meter naast de eettafel hangt en er in de woonkamer maar één ongezellige lamp aan het plafond hangt.' 
Vraag een onafhankelijke professional met je mee te denken. Teken verschillende indelingsopties uit en bepaal aan de hand hiervan de verlichtingspunten.  Zo voorkom je dat je achteraf spijt hebt van keuzes die je wel of niet hebt gemaakt & hoef je niet achteraf in je nieuwe muren te frezen of met kabelgootjes te werken. 

bottom of page