top of page
Foto van schrijvermaaikegraafland

Gluren in het huis van Fleur & Erik

In de vorige "Gluren in het huis van..." nam ik je mee in mijn eigen huis. Dit keer laat ik je een ander geweldig project laten zien: de prachtige jaren '30-woning van Fleur en Erik. Deze woning had van zichzelf al veel authentieke details, zoals paneeldeuren, origineel tegelwerk in de hal en kleurrijke glas-in-loodramen. Toch ontbrak er nog wat warmte en sfeer. Benieuwd hoe we deze gezelligheid hebben toegevoegd? Lees dan snel verder!


Een kijkje in het ontwerp process

Bij de start van elk project bekijk ik samen met de bewoners hun individuele en gemeenschappelijke wensen. We bespreken welke sfeer ze willen creëren en welke materialen en kleuren daarbij passen.


Verschillende wensen

Erik houdt van warme materialen zoals notenhout en rotan. Hij is ook een fan van warme kleuren, waarbij terracotta en oudroze de boventoon voeren. Gouden accenten mogen in zijn interieur niet ontbreken. Fleur daarentegen, geeft de voorkeur aan koele kleuren zoals grijsblauw en lichtblauw. Voor haar is het belangrijk dat de woning een gevoel van rust uitstraalt. Ze houdt van een mix van vintage en nieuwe items en is een grote fan van het merk HKliving. Beiden zijn gek op grote, groene planten en willen vooral dat hun interieur meer warmte en sfeer uitstraalt.


Doel: Een nieuw interieur creëren dat huiselijk en sfeervol aanvoelt. Een interieur waarbij beide stijlen en wensen samenkomen; een combinatie van warme en koele tinten. We gaan nieuwe en vintage items met elkaar combineren en kiezen een aantal bijzondere of gekke items om het interieur mee te personaliseren.


Moodboard Interieuradvies Fleur & Erik

Op basis daarvan heb ik een moodboard en drie verschillende indelingsopties gemaakt. Het moodboard weerspiegelt een mooie combinatie tussen warme en koude kleuren.





Elke indeling heeft zijn eigen voor- en nadelen, zodat Fleur en Erik goed kunnen afwegen welke indeling het beste bij hun leefstijl past.


Indeling 1:

  • Voordelen: Een ruime eetkamer en een ruime woonkamer. Het kinderspeelplekje is om de hoek, waardoor speelgoed niet direct in het zicht is.

  • Nadeel: De huidige tv-aansluiting moet worden verplaatst.

Indeling 2:

  • Voordelen: De huidige tv-aansluiting kan blijven zitten. Ruime eetkamer en woonkamer.

  • Nadeel: Kinderspeelplek direct bij binnenkomst, waardoor speelgoed altijd in het zicht is.

Indeling 3:

  • Voordelen: Een extra zitje naast de woonkamer. Een gelijkmatig verdeelde ruimte.

  • Nadeel: Relatief kleine woonkamer.


Voor welke zou jij gaan?



Voorbeeld van verschillende indelingen voor een interieurplan

Ondanks dat Fleur en Erik in eerste instantie graag de huidige tv-aansluiting wilden behouden, hebben ze uiteindelijk gekozen voor indelingsoptie 1.


Door verschillende mogelijkheden te bekijken, kun je zelf de belangen tegen elkaar afwegen. Zo maak je soms een keuze die je voorheen niet had voorzien, maar jouw leefstijl wel ten goede komt.

De before & after foto's






De woning van Fleur & Erik heeft een ruime woonkamer. Wat hierbij belangrijk is, is om ook grotere meubels aan te schaffen die in verhouding staan tot het formaat van de ruimte. Daarom hebben we gekozen voor een extra ruime zithoek. Een met een grote en diepe loungebank waar je lekker op kan relaxen. De HKliving fauteuil was al in bezit van Fleur & Erik, maar had in het oude interieur nog geen mooie plek gekregen. Deze heeft zijn beste plek gevonden in de erker. Door twee vloerkleden met elkaar te combineren voegen we deze twee zitelementen samen tot één grote woonkamer.

 

In de eetkamer doorbreken we de hoekige vormen van de ruimte met een ovalen eettafel. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een stuk vriendelijker aanvoelt. Fleur & Erik hadden een wijnkoelkast in hun bezit, die ze graag in het nieuwe interieur wilden terugzien. Ook hadden ze in eerste instantie de wens om een barretje in de ruimte te plaatsen, dit was echter lastig te realiseren in de ruimte. Hiervoor heb ik een meubel op maat ontworpen: De roze dressoirkast. Deze kast is om de wijnkoelkast heen gebouwd en geeft het gevoel van een bar, zonder de impact op de ruimte. Door wandplanken met wijnglazenhouders toe te voegen en een marmerlook blad aan de bovenzijde van het dressoir te bevestigen ontstaat er een hotelchique look & feel. Deze kast bestaat uit binnenkasten van IKEA en de deurtjes zijn versierd met wandpanelen van ORAC, geschilderd in een felroze kleur. Een echte eyecatcher.

 

Tot slot hebben we om de hoek van de woonkamer een kinderspeelplekje gerealiseerd. We kozen bewust voor deze plek zodat het makkelijker is de rest van de woonkamer netjes te houden. Op deze plek is volop ruimte om op een zacht vloerkleed te spelen.


3 handige tips die je kunt meenemen uit dit project


Voorbeeld van hoe je ruimtes optisch kan scheiden
  1. ·Scheid ruimtes optisch van elkaar In deze woning bevinden zich woonkamer, eetkamer en kinderspeelplek in één ruimte. Wat heel prettig is voor het contact met elkaar. Echter kan dit ook het gevolg hebben dat je, als je langere tijd thuis bent, het idee hebt dat er weinig variatie in je dag zit. Om deze ruimtes optisch van elkaar af te scheiden hebben we ervoor gekozen de eetkamer een andere kleur verf & behang te geven dan de woonkamer. Deze verfkleuren & behang wisselen elkaar af in een rechte lijn te midden van beide ruimtes.

  2. Mix warme & koude kleuren Kies een kleurenpalet wat zowel warme als koele kleuren bevat. In dit project worden blauw/grijstinten en fel/oudroze tinten met elkaar afgewisseld. De combinatie van warme en koude kleuren houden elkaar in balans.

  3.  Breng meubels naar het midden In de voor foto’s kan je zien dat veel van de meubels tegen de wanden aan staan. Vaak komen ideale afstanden op deze manier niet uit. Je zit veel te ver weg of te dichtbij de tv, hebt te krappe looproutes of je creëert enorme lege ruimtes in het midden van de woonkamer. Probeer je woonkamer eens vanuit een plattegrond in te richten en knip meubels op schaal. Schuif met de meubels en haal ze vooral van de wand af om een evenwichtig en gelijkmatig verdeelde ruimte in te richten.


Een interieur op het lijf geschreven

 

Dit interieur is Fleur & Erik op het lijf geschreven. De woonwensen van beiden komen terug waardoor het nu echt voelt als thuiskomen.

 

Voel jij je niet helemaal thuis in jouw interieur? Lijkt de indeling niet te kloppen, herken je jouw persoonlijkheid niet in je woonruimte of mis je gewoonweg sfeer? Ben je klaar met het struinen op de woonboulevard en webwinkels omdat het gewoonweg niet leidt naar het gewenste resultaat? Blijf niet langer aanmodderen en geef je zorgen uit handen. Plan kosteloos een vrijblijvende telefonische kennismaking in. Hierin bespreken we jouw wensen en wat ik voor je kan betekenen.


160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page